Crohns och mat

Jag tror det här med hur man definierar sig själv är viktigt för hur man ser på sin sjukdom. Trots att jag kanske är lite mer begränsad i min vardag än vanliga människor så ser jag inte mig själv som sjuk. Istället ser jag det som att jag har valt att leva en hälsosammare livsstil för att det får mig att må bra. Om jag fokuserat på allt jag inte kan äta och jämfört mig själv med andra människor, skulle jag kanske tycka det var jobbigare. 
 
Jag bör inte äta eller dricka:
*Gluten.
*Mjölkprodukter. 
*Ost (okej för magen, men ger mig migrän).
*Socker, exempelvis godis och fika.
*Läsk (lightprodukter går bättre).
*Alkohol. 
*Rött kött som inte är ordentligt genomstekt. 
 
Saker som jag däremot kan äta och dricka och är jättetacksam över:
*Kaffe och te. 
*Ägg.
*Frukt.
*Havreprodukter. 
*Grönsaker.
*Bönor och linser.
*Sojaprodukter (vegetariska köttsubstitut, exempelvis oumph och anammaprodukter).
*Quorn. 
*Kryddig mat. 
*Fisk och skaldjur. 
 
Det kanske är tur att jag egentligen inte är särskilt förtjust i sötsaker och läsk och istället uppskattar god mat mer. Annars hade det nog varit jobbigare. Det är egentligen ingen stor uppoffring att äta som jag gör, även om det kanske låter så. 
 
Men det är inte så att jag aldrig äter något som får mig att må dåligt. Jag tror att man ibland får göra en avvägning om det är värt att fuska, för att få känna sig som en vanlig och spontan människa. Annars kommer man bli arg på sin sjukdom tillslut och spåra ur totalt. Några chokladbitar kanske är okej ibland. Det gäller bara att veta vart gränsen går. 

Typ uppehåll

Efter några dagars vila tog jag mig till gymmet igår och körde ett välbehövligt benpass. Idag vilar jag igen. Imorgon tränar jag. Och sen åker jag och fästmannen till Stockholm i fem dagar. Så träningen ligger väl lite på is kan man väl säga, vilket innebär att bloggen också gör det. Återkommer när jag har mer att berätta :)

LITE SÖMN, MYCKET TRÄNING

 
Trots att jag inte hann sova så mycket i natt så tog jag mig till gymmet fylld av energi. Var väl där kring halv nio och det var pensionärsmaffian också. Ska tydligen försöka att inte träna vid den tiden om jag vill kunna träna utan att vänta på att olika maskiner ska bli lediga. Nåja, idag stod överkroppen på schemat. Bra gick det faktiskt. "Wristwrapsen" ger bra stöd för handlederna. Jag har börjat hitta hem :)
 

CARDIO

Sjutton minuters cardio. Hundra kalorier förbrända. Jag önskar att jag var överviktig så det hade varit kul att se alla kalorier försvinna. Nu behöver jag dem ju!

Men det var skönt att "springa" lite i alla fall. Vanligtvis hatar jag att springa, men idag hade jag huvudvärk så att blodet pumpade lite extra kändes bara bra. Det blev ingen styrketräning som jag tänkt från början däremot, hade inte orken och var bara glad att komma utanför dörren över huvud taget.

Då jag tränade vid lunchtid fick jag i alla fall se att det inte bara är pensionärer som tränar på "mitt" gym. Några ungdomar var också där samtidigt som jag. Kul att se folk i ens egen ålder. Vissa tycker det är jobbigt för att se andra som är unga och vältränade för att man kanske jämför sig med dom. Men jag tycker bara det är kul med folk som har mycket motivation till att träna och inte bara är på gymmet för att umgås :)

Jag skulle nog kunna börja gilla cardio förresten. Men samtidigt är jag rädd för att träna det för mycket då jag verkligen inte behöver bränna kalorier och bli smalare. Störande. Varför kan jag inte ha lite sämre ämnesomsättning? Bara lite ...?

HALVDÅLIG MOTIVATION

 
Träningsmotivationen sviktar lite. Får inte i mig lika mycket näring som jag gör av mig vilket innebär att jag varit nästan konstant trött sedan jag började träna. Men jag kämpar på, åtta på morgonen idag åkte jag och tränade benen. Efteråt kändes det ändå bra. Har ätit lunch och pysslat på med lite utav varje här hemma. Är fortfarande trött men det är nog något jag får leva med helt enkelt.
 
Igår fick jag rosor av min fina älskling då vi firade två år som förlovade. Det har ju inget med träning att göra men förklarar kanske bilden i början av inlägget. Hade inga rena träningskläder så idag tränade jag i det som fanns kvar i garderoben, inget jag ville fota direkt :P
 

TRÄNINGSFRI HELG

Har väl mer eller mindre avsatt alla helger för vila från träningen. Jobbar ju ändå varannan helg och den tid jag får över försöker jag ägna åt min älskade fästman då han är ledig på helgerna :)

Dessutom känns det inte som att två vilodagar i rad kan göra någon skada. Tvärtom så är det säkert hälsosamt. Försöker ändå få in fyra dagars träning under vardagarna, så jag får min beskärda del ändå. Mer ska man nog inte träna när man just har kommit igång.

Men nu måste jag bege mig iväg mot jobbet, 09.30-18 idag. Jag gillar ändå att jobba, kul att få röra lite på sig och inte bara sitta hemma. Och lönen är ju en stor bonus!
 

DUMMA HANDLEDER!

 
Armar, bröst och rygg idag. Körde med full mundering, både handskar och handledsstöd. Kanske hjälpte det lite. Har verkligen handleder som är smala som kycklingben typ. Det känns som att de ska gå av vid minsta ansträngning. När jag ska träna dem specifikt börjar det göra ont fast jag använder den lättaste hanteln som inte ens väger något :(
 
Nåja, förutom det kändes det bra. Det var ganska lugnt på gymmet idag vilket jag uppskattar. Resten av dagen kommer gå åt till jobb. Money Money Money! Det skadar ju inte att ha så man kan köpa lite nya träningskläder. Inte för att det är prioriterat, men något litet kanske man kan unna sig.
 

IMPROVISERAT

Igår kväll trampade jag på en sån där rackare på bilden ovan. Så foten värkte en hel del när jag gick på den idag. Åkte trots allt till gymmet, igår planerade jag att bara köra ben men jag fick lägga om planerna lite. Stående övningar ville jag ju helst undvika, så jag höll mig i sittande läge och körde igenom både benen och magen. Ja, jag hade ju glömt träningshandskarna hemma också så jag ville inte använda händerna heller. Haha, lyckat ... Både fotlöst och handlöst idag alltså! Men det gick det med :)

INTE SOM PLANERAT

Jag vaknade tidigt idag och tänkte faktiskt träna innan jobbet. Det tänkte jag. Men två elektriker sprang runt i huset och var inte så bra på att stänga dörrar om sig, så jag var rädd att katten skulle smita ut. Fast tillslut hade jag ändå lyckats övertyga mig själv om att kattstackaren skulle klara sig. Så jag gick och satte mig i bilen med påsen med träningsgrejer redo. Bilen var stendöd. Klart jag kunnat gå, men jag behövde ändå bilen för att ta mig till jobbet sen. Så då gick tiden åt till att ringa sambon och han fick hjälpa mig att få igång bilen. Någon träning hanns alltså inte med.

Men det var väl ingen större katastrof. Har jobbat nio timmar idag så ärligt talat var det skönt att ta det lite lugnt innan. Imorgon ska jag dock träna innan jobbet för då jobbar jag bara kortpass. Niice!

ENDORFINER

 
Dagens träningspass skedde med en massa endorfiner pumpande i kroppen. Innan jag åkte till jobbet såg jag att jag fått min semesteransökan för sommaren godkänd. Gissa om jag blev glad?! I alla fall så stod armar och rygg på schemat idag. Det går bra, det gör det. Men handlederna är verkligen min svaga länk. Resten av armarna klarar tyngre vikter, men handlederna säger ifrån. De knakar och värker. Tror inte jag kan öka i vikt förrän det lilla problemet är åtgärdat. Frustrerande!
 
Väl hemma har jag ätit tre potatisburgare med ketchup #Eathealthy. Proteinfattigt halvfabrikat är ju ingen vidare träningsmat, men det var vad som fanns färdigt hemma. Lunchen får bli bättre helt enkelt.

DAGENS LUNCH

 
Idag åt jag hamburgare till lunch. Nej, i den här bloggen får man inte bara läsa om kyckling och tonfisk. Jag har i alla fall hittat världens godaste smaker till min hamburgare! Sallad såklart, lök, gurka och så smoky hot chili sås från Delikatessfabriken ... Såsen är verkligen helt underbar. Jag vill typ äta hamburgare varje dag numer. Eftersom jag äter utan bröd är det inte helt onyttigt heller. Inte världens nyttigaste, men okej.
 

BEN OCH LITE KONDITION


Äntligen fick jag träna! Var lite sugen igår men tvingade mig själv att vila. Men idag blev det ett grymt benpass! Benpassen brukar i och för sig alltid vara grymma. Benen är inte min svaga sida efter många år av ridning. Lite mage klämde jag in också, den är däremot inte min starka sida. Efteråt skulle jag köra lite cardio, men jag måste ha reagerat på något i lokalen för min näsa började rinna och det kändes som jag skulle nysa! :( Har nog så dålig kondition som det är, så fem minuter fick faktiskt räcka. Men jag är nöjd ändå.
 

VILOHELG

Ägnar helgen åt att vila, sova lite extra och äta gott och mycket. Kommer orka hur mycket som hem när jag tränar på måndag känns det som! :)

ZOMBIETRÄNING

In på gymmet idag kom en zombie. Alla pensionärer stannade upp, stirrade skräckslaget. Zombien rörde sig i slow motion mot roddmaskinen. Satte sig ner och började ro med frånvarande ögon. Pensionärerna återgick lättat till sina övningar. Efter två minuter klev zombien bort från roddmaskinen och hasade sig bort mot de lösa vikterna. Satte sig ner och började lyfta hantlar med tom blick och sladdriga armar. Efter en stund la den ifrån sig hantlarna, tog sig vidare mot armmaskinerna. Använde dem med ett dött yttryck i ansiktet. Till sist tycktes zombien vara klar med sin träning, det tog en halvtimme men kändes som en evighet. Den krälade ner för trapporna och in i omklädningsrummet som var tomt på folk. Pensionärerna andades lättat ut, zombiens närvaro störde dem inte längre.
 
Nåja, ska jag vara ärlig så var det ingen zombie, det var bara jag. Pensionärerna blev kanske inte så rädda heller. Men närvarande var jag inte alls när jag tränade idag och egentigen borde jag väl ha stannat hemma. Är så otroligt trött och sliten, ska jobba min nionde arbetsdag i rad idag. Men jag ville ändå träna idag så jag kan vila med gott samvete i helgen. Jag är stark, jag orkar, jag kan.
 
 

TIO TIMMARS JOBB

Jobb 10-20 idag, då tar den här superkvinnan en vilodag från gymmet för att inte knäcka sig totalt. Har laddat upp med en ordentlig och väldigt god frukost inför dagen. Nu ska jag bara vänta och se musklerna öka i storlek. Man bygger ju i vila har jag hört ...? ;)

Imorgon ska jag prova några nya övningar som ett träningsfreak på jobbet tipsade mig om. Det är bra att ha folk i sin omgivning som tycker om att träna lika mycket som en själv. Kul att kunna bolla lite idéer och sånt ju. Kan knappt vänta tills imorgon!
 

RSS 2.0